Ofte stillede spørgsmål
Skal du bruge en henvisning fra lægen? Hvor længe vare en behandling? Hvor mange gange skal mit barn eller jeg typisk have behandling? Inden første behandling kan det være rart at få svar på spørgsmål. Her kan du finde svar på de mest stillede spørgsmål, som vi får i klinikken. Skulle du have andre spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os på 69 17 60 10.
Skal vi have en henvisning fra egen læge for at få en konsultation?
Nej, det er ikke nødvendigt med en henvisning for at få tilskud. En kiropraktor har diagnose-ret på lige fod med en speciallæge.
Kan jeg få min forsikring til at dække udgiften for behandlingen?
Ja, de fleste sundhedsforsikringer dækker den kiropraktiske behandling. Kontakt dit forsikringsselskab for at høre nærmere om deres dækning. Mange børn er dækket gennem forældrenes sundhedsforsikring.
Hvor mange gange skal mit barn / jeg typisk modtage behandling?
Det er meget forskelligt, da det kommer an på problematikken samt varigheden for problematikkens eksistens. Nogle gange tager det blot en enkelt behandling, andre gange kan der være tale om et forløb på 4-6 behandlinger. Er der behov for flere behandlinger modtager du en behandlingsplan ved 2. behandling.
Uanset hvor mange behandlinger dit barn / du har behov for, skal der mærkes en positiv effekt indenfor 1-2 behandlinger.
Hvor lang tid tager en behandling typisk?
Ved første konsultation afsættes der 40 minutter. De efterfølgende behandlinger bliver individuelt vurderet, nogle har behov for at der afsættes mere tid end andre. Den afsatte tid til de efterfølgende behandlinger vil som regel ligge på 15-25 minutter.
Hvor mange gange skal mit barn / jeg typisk modtage behandling?
Det er meget forskelligt, da det kommer an på problematikken samt varigheden for problematikkens eksistens. Nogle gange tager det blot en enkelt behandling, andre gange kan der være tale om et forløb på 4-6 behandlinger. Er der behov for flere behandlinger modtager du en behandlingsplan ved 2. behandling.
Uanset hvor mange behandlinger dit barn / du har behov for, skal der mærkes en positiv effekt indenfor 1-2 behandlinger.
Kommer mit barn / jeg altid ind til den samme behandler?
Ja, det gør du og dit barn.
Hvad gør behandleren, hvis mit barn græder under behandlingen?
Behandlingen skal være en god og tryg oplevelse, hvorfor behandlingen stoppes, hvis barnet græder. Barnet finder trøst hos mor / far, før behandlingen fortsættes. Langt de fleste børn føler sig trygge og slapper derfor godt af under behandlingen.
Er der parkeringsmuligheder ved klinikken?
Ja, der kan parkeres tæt ved døren og der er altid ledige pladser.
Er det muligt at få en barnevogn med ind på klinikken?
Du kan få din barnevogn med ind ved at bruge terrassedøren omme bagved klinikken.
Er der pusleplads?
Ja, der er pusleplads på vores toilet. Derudover er der god plads til at amme / varme flasker og hygge med dit barn.
Hvad skal jeg medbringe til behandlingen?
Der skal medbringes et lagen / håndklæde til briksen til dit barn / dig.
Vi kommer langvejs fra, er det ok for min baby at sidde lang tid i en autostol?
Det betyder ikke noget, så længe det kun er en gang imellem. Det er gentagne og daglige belastninger fra en autostol, som kan være hårdt for barnets ryg.
Kiropraktik til børn lyder voldsomt, er det det?
Nej, behandling af børn foregår meget blidt. Behandlingen er altid tilpasset det enkelte barn, jo yngre barnet er, jo blidere behandling. Behandlingen af spædbørn er så blid, at de ofte sover gennem behandlingen. Man kan derfor ikke sammenligne kiropraktisk behandling af spædbørn / børn med behandling af voksne.
Kan alle tåle kiropraktisk behandling?
Ja, fordi behandlingen tilpasses den enkelte – hvad enten man er spædbarn / barn eller voksen.
Er der bivirkninger forbundet med kiropraktisk behandling?
Behandlingen er altid blid, nænsom og hensynsfuld. I omkring 10% af tilfældene reagerer spædbørn efter første behandling med at være mere pylret og irritable end ellers. Denne ændring i humør varer typisk 24-36 timer, hvorefter det aftager igen. Det er helt ufarligt og kan sammenlignes med den ømhed, man kan opleve efter massage. Denne ømhed kan du som voksen / barn også opleve ved kiropraktisk behandling.
Hvorfor begynder behandleren altid med en kiropraktisk undersøgelse?
Kiropraktoren er med sin uddannelsesmæssige baggrund i stand til at stille en diagnose. Kiropraktoren kan således vide, hvilken behandling der er bedst for dit barn / dig. Herudfra kan kiropraktoren også lave den forventede behandlingsplan.
Hvad er forskellen på en kiropraktor og en fysioterapeut?
Den helt store forskel ligger primært i uddannelsen. En fysioterapeut har en 3,5 årig professionsbachelor-uddannelse, mens en kiropraktor har en 5-årig kandidatuddannelse efterfulgt af en 1-årig turnusuddannelse.
Kan jeg selv lave øvelser, som kan hjælpe mig barn / mig selv i hverdagen?
Kiropraktorens fornemmeste opgave er at finde årsagen til dit barn / dit problem. Vurderes det, at der er behov for øvelser, som kan udføres derhjemme for at afhjælpe problematikken, vejledes du naturligvis i, hvad du kan gøre.